א.א.ר שירותי ביוב 1

סתימה בביוב משותף – כיצד לפעול ולהתנהל בצורה נכונה?

סתימה בביוב משותף – כיצד לפעול ולהתנהל בצורה נכונה?

סתימה בביוב משותף מהווה כבעיה נפוצה ומאוד לא נעימה – וזה נכון בעיקר עבור הדיירים בקומות הנמוכות. מעבר לריחות לא נעימים, רבים מהדיירים יכולים למצוא את עצמם מתמודדים עם הצפות בחדרי המקלחת והשירותים, פגיעות ברכוש ותופעות לא נעימות אחרות. אז ראשית כל, ההמלצה היא לנסות ולעשות כל מה שניתן בכדי להימנע ממצבים כאלו וכחלק מכך, להכיר את הגורמים העיקריים להיווצרותן של סתימות בביוב משותף – כאשר, ברגע שמכירים את הגורמים ניתן לפעול על מנת להימנע מהם.

סתימה בביוב משותף - כיצד לפעול ולהתנהל בצורה נכונה

הגורמים העיקריים להיווצרות סתימה בביוב משותף

בין הגורמים המרכזיים והנפוצים ביותר לנושא של סתימת ביוב בבית משותף, ניתן לציין את הבאים:
סתימות אשר נגרמות על ידי מגבונים – מדובר בסיבה הנפוצה ביותר להיווצרותן של סתימות והסיבה להיווצרותן היא העובדה שדיירים משליכים מגבונים ופסולת שאינה מתכלה אל מערכת הביוב.

סתימות אשר נגרמות על ידי בטון – סוג זה של סתימות נפוץ בעיקר בבניינים חדשים או בבניינים בהן יש דירות אשר עברו שיפוצים לאחרונה.

סתימות אשר נגרמת ע”י שורשים – צמחים “אוהבים” את החומר האורגני המצוי בביוב ולכן, לעיתים קרובות הם חודרים למערכת ועם הזמן עלולים ליצור סתימה.
כמובן, שחברה מקצועית אשר תוזמן למקום, אמורה להיות ערוכה לאתר את מקור הסתימה ולטפל בה בהתאם.

קבלת הטיפול הנכון עבור סתימת ביוב בבית משותף

יש לא מעט דרכים ושיטות לטיפול בנושא של סתימה בביוב משותף כמו לדוגמא: חברה המציעה שירותי ביובית על מנת שזו תגיע למקום ותבצע פתיחת סתימה בביוב תוך כדאי שתדאג לשטוף את הביוב בלחץ מים גבוה. כמובן, שסוג וצורת הטיפול בבעיה אמור להיות מושפע ממקורה – ולכן, לאבחון הבעיה יש חשיבות גבוהה בתהליך. בחירה בחברה מקצועית ומנוסה, אשר מציעה קשת של שירותים תחת קורת גג אחת, תבטיח שאותה חברה תהיה ערוכה להעניק מענה איכותי, המבוסס על מקור הבעיה.

מי אמור לשלם את עלויות תיקון הסתימה?

כאשר, מדובר בסתימות שאי אפשר לדעת באמת מי אחראי להיווצרותן (כמו במקרים של סתימות הנגרמות כתוצאה ממגבונים) או שאין באמת מישהו שהינו אחראי על היווצרותן (כמו במקרים של סתימות אשר נוצרו כתוצאה מחדירת שורשים), מי שאמור לספוג את עלות פתיחת סתימה בביוב הוא ועד הבית – כלומר, כל הדיירים אמורים לשאת באותן העלויות. לעומת זאת, במקרים בהם מדובר בסתימות בטון (סתימות אשר פתיחתן מצריכות שימוש בציוד חדיש ומיוחד וכחלק מכך, מדובר בעבודה יקרה במיוחד), מי שאמור לשלם את עלות העבודה הוא הקבלן (במקרה ומדובר בבניין חדש) או הדייר אשר ביצע את עבודת השיפוץ, אשר כתוצאה ממנה נגרמה הסתימה.
ישנם מקרים (שהינם נדירים יחסית, אך חשוב להכיר אותם) בהם מקור הסתימה הוא בקו העירוני או בחיבור אליו – ורק במקרים נדירים אלו מי שתהיה אחראית לשלם על התיקון היא העיריה.

By |2021-11-17T13:02:23+02:00נובמבר 17th, 2021|כללי|0 תגובות